NieuweBoeken

Op De Zwaan vinden wij het lezen ontzettend belangrijk. Om het lezen voor de kinderen zo aantrekkelijk mogelijk te maken moet er een ruime keuze in boeken zijn. Als aanvulling voor de bibliotheek hebben wij nieuwe informatieve leesboeken aangeschaft. Buiten de boeken hebben wij ook het onlineprogramma aangeschaft. Op deze manier bieden wij de kinderen een rijke, moderne leeromgeving met meer dan 550 boeken en andere bronnen.

Voor de kinderen in de onderbouw kunnen de boeken, door de computer, worden voorgelezen. De kinderen uit de hogere groepen kunnen de boeken zelf lezen. Het programma heeft ook de optie om het boek te lezen in het dyslexielettertype. Zo kunnen deze boeken door iedereen gelezen worden.

Dit programma is ook geschikt voor het maken van projecten, werkstukken en spreekbeurten. Via Cloudwise kunnen de kinderen thuis ook gebruik maken van het programma. Het programma helpt de kinderen bij het zoeken met trefwoorden naar informatieboeken, videobronnen, afbeeldingen en weblinks. De kinderen zoeken de bronnen veilig en op hun eigen leesniveau!